Jdi na obsah Jdi na menu
 


Grilovaná kukuřice

16. 9. 2006

4 klasy sladké kukuřice v šustí, 6 lžic másla, 1 stroužek prolisovaného česneku, 2 lžíce nadrobno nakrájené petrželky, hrubá sůl, černý mletý pepř.

Postup: Šustí přehneme přes stopku a z klasu odstraníme všechna vlákna. Do misky dáme máslo, česnek, petrželku a utřeme na hladký krém. Když je připraven i gril k přímému grilování, potřeme každý klas česnekovým máslem s petrželkou a složíme kukuřici na horký rošt. Hlídáme, aby nám nezačlo hořet šustí. Klasy grilujeme, až jsou zrna kolem dokonale hnědá asi 8 až 12 minut. Podle potřeby je obracíme a potíráme zbylým máslem. Po ugrilování kukuřici posolíme, opepříme a hned podáváme.

Používáte-li kukuřici již značně zralou, před grilováním ji krátce povařte.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář