Jdi na obsah Jdi na menu
 


Grilované brambory

15. 6. 2009
1 kg brambor, 2 lžíce oleje, drcený kmín a hrubě mletý pepř, hrubá mořská sůl.
Brambory dobře omyjeme a vydrhneme kartáčkem. Zalijeme je vodou a předvaříme, asi 15 - 20 minut, podle velikosti brambor do poloměkka. Předvařené brambory slijeme, necháme vychladnout a nakrájíme i se slupkou na poloviny nebo čtvrtiny. Promícháme s olejem a kmínem a rozložíme na grilovací tácek nebo mřížku dobře rozpáleného grilu.
Grilujeme asi 20 - 30 minut, dokud nejsou brambory krásně opečené, během grilování je podle potřeby otáčíme. Opečené brambory posypeme hrubou mořskou solí, pepřem a hned podáváme.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Brambory na grilu se dají dělat snad na sto způsobů

(Václava, 4. 11. 2013 11:28)

Brambory jsou podle mě ke grilovanému masu mnohem lepší příloha než klasické pečivo. My s nima hodně experimentujeme, letos jsme si docela oblíbili brambory zapečené s cibulí a česnekem, recept jsem našla tady: http://www.grilykrby.cz/grilovana-zelenina/vonave-brambory-na-grilu/ a jsou fakt dobré, takové jedlé

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA