Balkánský špíz
4. 9. 2008
4 nožičky silných párků, 200g tvrdého sýru, 1 paprika, 2 menší cibule, 3 lžíce ostrého kečupu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce worcesterské omáčky, olej na potření alobalu.
Párky nakrájíme na kolečka. Sýr a papriku rozkrájíme na kostičky. Oloupané cibule rozkrájíme na osminky a vše střídavě napichujeme na špejle. připravíme 4 velké nebo 8 menších špízů. Alobal potřeme trochou oleje. V misce smícháme hořčici, kečup, sójovou omáčku a worčesterskou omáčku. Špízy položíme každý zvlášť na kus fólie a potřeme je ze všech stran omáčkou. Špízy důkladně zabalíme do alobalu a pečeme na středně rozehřátém grilu ze všech stran asi 15 minut.
Párky nakrájíme na kolečka. Sýr a papriku rozkrájíme na kostičky. Oloupané cibule rozkrájíme na osminky a vše střídavě napichujeme na špejle. připravíme 4 velké nebo 8 menších špízů. Alobal potřeme trochou oleje. V misce smícháme hořčici, kečup, sójovou omáčku a worčesterskou omáčku. Špízy položíme každý zvlášť na kus fólie a potřeme je ze všech stran omáčkou. Špízy důkladně zabalíme do alobalu a pečeme na středně rozehřátém grilu ze všech stran asi 15 minut.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář