Jdi na obsah Jdi na menu
 


Exotické špízy

22. 8. 2006

500g hovězího rostbífu vcelku, 1 cibule, 1 stroužek česneku, Obrazek2 kolečka kompotovaného ananasu, 75ml rumu, 1 malá papája, 2 lžíce bílého vína vinného octa, 2 lžíce rostlinného oleje.

Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na přibližně3 cm velké kostky a vložíme do mísy. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na drobno. Plátky ananasu necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Promícháme maso s česnekem, cibulí, ananasem a rumem a přikryté necháme asi 4 hodiny při pokojové teplotě marinovat. Rozpůlíme a oloupeme papáju, lžící vykrojíme jadérka a dužinu nakrájíme na kostky. Spolu s ananasem a kousky masa ji napichujeme na 4 velké grilovací jehly. Olej smícháme s vinným octem. Špízy grilujeme asi 4 minuty, poté je obrátíme, potřeme marinádou a grilujeme další 4 minuty.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář