Jdi na obsah Jdi na menu
 


Grilované vepřové plátky

25. 4. 2006

Vepřové plátky, olej, pepř, sůl, oregano, citonová šťáva.

Postup: Plátky libového vepřového naložímena hodinu do směsi oleje, pepře, soli, oregana a citronové šťávy. Poté vložíme na rošt a grilujeme po obou stranách. Při tom potíráme zbylou směsí oleje a přísad. Můžeme pokapat bílým vínem. Servírujeme se studenou omáčkou vyrobenou z bílého jogurtu smíchaného s česnekem a drobně nakrájenou cibulkou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

šťáva z citronu

(Pavla, 9. 4. 2010 20:16)

Záleží kolik máte masa, na dva plátky bohatě stačí šťáva z jednoho citronu. Koření dávám podle chuti, soli jen špetku, pepře hodně pokud chci mít maso více pikantní. Každou marinádu ochutnávám než do ní naložím maso. Musí být podle mojí chuti.

citronova stava

(heady, 8. 4. 2010 21:24)

ta citronova stava to je jako vymackana z citronu? a jake mnozsvi? a nejsem si jisty kolik tech surovin do te omacky? dekuji za odpoved