Jdi na obsah Jdi na menu
 


Grilovaný špíz z vepřové kýty

16. 10. 2007

4 plátky z vepřové kýty ( celkem 400g ), 12 plátků anglické slaniny, 4 menší cibulky, 1 lžíce oleje, 3 - 4 stroužky česneku, čerstvě mletý pepř, sůl.

Plátky vepřového masa rozklepeme co nejtenčeji a každý rozkrojíme na 3 silnější proužky. Osolíme je, potřeme prolisovaným česnekem, opepříme a každý proužek masa stočíme do ruličky. Cibulky očistíme a podélně rozkrojíme na půlky. Plátky slaniny stočíme do ruliček a napíchneme je střídavě s ruličkami masa a půlkami cibulek na 4 grilovací jehly. Připravené špízy potřeme olejem, necháme asi 2 hodiny odležet v chladu, pak je vložíme na rozehřátý gil a grilujeme z obou stran ( asi 4 - 5 minut ). Podáváme obložené zeleninou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář