Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře na kari

22. 8. 2006

2 velké kousky čerstvého zázvoru, 4 žloutky, 100ml sójového oleje, sůl, bílý pepř, 6 lžic mletého kari koření, 4 lžíce tekutého medu, 4 lžičky semínek koriandru, 8 kuřecích stehen.

Zázvor oloupeme, nakrájíme na jemno a rozmixujeme se žloutky, olejem, solí a pepřem. Do vzniklého krému vmícháme kari koření, med a rozdrcený koriandr. Kuřecí stehna krátce opláchneme a potřeme připravenou pastou. Maso necháme asi 2 hodiny přikryté při pokojové teplotě marinovat. Potom pastu z kuřete odstraníme a necháme v misce připravenou ke grilování. Na grilovací rošt připravíme 4 alobalové misky a vložíme do nich kousky kuřete. Maso grilujeme asi 15 minut po každé straně. Během grilování často obracíme a potíráme pastou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář