Pikantní klobásoví šneci
3 lžičky dijonské hořčice, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce suchého bílého vína, 2 lžičky sušeného hovězího vývaru, špetka cayenského pepře, sůl, 1 nakyslé jablko, 1 středně velká cibule, 4 dlouhé, tenké, hrubě mleté klobásy.
Hořčici smícháme s kečupem, vínem, hovězím vývarem, pepřem a solí. Omáčku dáme do malé misky a připravíme ke grilování. Jablko oloupeme, rozčtvrtíme, po odstranění jadérek nakrájíme na malé proužky. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na 12 dílků. Každou klobásu stočíme do tvaru šneka a nabodneme na dlouhou grilovací jehlu. Do vzniklých mezer zasuneme proužky jablka a kousky cibule. Šneky grilujeme asi 6 minut po každé straně. Během grilování několikrát potřeme připravenou omáčkou.