Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vepřové kotlety plněné sýrem

28. 6. 2007

800g vepřových kotlet, 250g nahrubo nastrouhané nivy, 1 Obrazekvelké rajče, provensálská směs koření.

Marináda: 100ml olivového oleje, 4 větvičky tymiánu, drcený černý a zelený pepř, 3 stroužky česneku.

Ostrým nožem do kotlet nařízneme kapsu. Rajčata omyjeme a nakrájíme na silnější plátky, které posypeme provensálským kořením. Lístky tymiánu přidáme do oleje, přisypeme i pepř a prolisujeme česnek, promícháme. Kotlety naplníme nivou a uzevřeme párátkem. Maso potřeme ochuceným olejem a necháme asi 3 hodiny v chladu odležet. Přitom maso v marinádě jednou obrátíme. Pak maso vyjmeme, Zachytímepřebytečnou marinádu a grilujeme zhruba 10 minut z jedné strany. Když kotlety otočíme, položíme na každou plátek rajčete a dogrilujeme. Během grilování potíráme zbylou marinádou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Delikatesa

(Lukáš, 18. 8. 2012 0:22)

Musím říct že mě to maso podle tohodle receptu moc chutnali ta výrazná chuť nivy a rajčátka byla opravdu ohromující proto bych chtěl poděkovat za to že jsem to mohl ochutnat. Doporučuji i druhým !! fakt mňamka :)