Jdi na obsah Jdi na menu
 


Grilované filety z lososa

17. 6. 2007

800g filet z lososa, 1 citron.Obrazek

Marináda: 80ml olivového oleje, šťáva z 1 citronu, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička koření na ryby, 1 lžička drceného barevného pepře, 1 lžíce nasekaného kopru, 4 snítky kopru.

Filety omyjeme a dobře osušíme. Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Olivový olej smícháme s citronovou šťávou, přidáme hořčici, koření, kopr. Filety potřeme olejovou směsí a necháme v chladnu odležet přibližně 2 hodiny. Lososa opékáme na grilu z každé strany zhruba 6 minut. Občas potřeme marinádou. Ryba musí zůstat šťavnatá a růžová. Nakonec na každou porci položíme kolečko citronu a snítku čerstvého kopru.

Rada, která přijde vhod: Koho odrazuje typiký mořský pach z ryb, může si je ještě před přípravou pokapat citronem nebo bílým vínem a nechat chvíli odležet.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář