Jdi na obsah Jdi na menu
 


Omáčky k rybě

17. 3. 2008

Bylinková: Rozmixujeme 100g majonézy, 100g bílého jogurtu, 2 lžíce kopru, 2 lžíce cibulky, 2 lžíce petrželky, trošku sušeného estragonu a 2 lžíce octa.

Rajská s houbami: Na másle podusíme na plátky nakrájené žampiony, nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme kečup, trochu rozmarýnu a krátce povaříme.

Rajská s křenem: Do kečupu přidáme strouhaný křen, citronovou šťávu, worcester a tabasco. Vše dobře promícháme.

Okurková s koprem: Polovinu nahrubo nastrouhané salátové okurky zbavené jadérek smícháme se 130g kyselé smetany, 2 lžícemi majonézy, jemně nasekanou cibulí, citronovou kůrou a sušeným koprem. Nakonec osolíme a opepříme.

Cibulová s hořčicí: Na másle podusíme na plátky nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme rybím nebo drůbežím vývarem, přidáme hořčici, pepř a sůl. Vše krátce povaříme.

Tyto omáčky se hodí i k pečené rybě.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář