Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tzatziky

3. 9. 2006
Salátová okurka, kysaná smetana, koření tzatziky, česnek.

Okurku oloupeme, nastrouháme a pořádně z ní vymačkáme a odlijeme šťávu. Přidáme kysanou smetanu, koření tzatziky a 4-5 stroužků utřeného česneku. Nesolit! Kysaná smetana lze nahradit bílým jogurtem.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Lepší než koupené koření

(Migi, 27. 4. 2012 18:20)

Místo směsi - čerstvý kopr, čerstvě mletý černý pepř. Na cca 500g měkého tvarohu, lučiny nebo hustého řeckého jogurtu přidávám lžičku citrónové šťávy. Na zakysanou nemusíte. A sůl rozhodně ano. Na hodinu před podáváním do lednice :)
toť můj tip

p.s. zkuste i přidat nasekanou mátu

něco úžasného

(Pepa, 17. 6. 2007 13:20)

kdo neochutnal neuvěří. Ja se po této omáčce můpžu umlátit a když ji připraví Pavla nemá to chybu. Pepa