Jdi na obsah Jdi na menu
 


Alobal na grilu

9. 5. 2008

Při grilování může nastat situace, kdy maso, zeleninu či ovoce nemůžeme položit na rošt, ani napíchnout na špíz nebo upevnit na rožeň, protože je zvlášť měkké a křehké, anebo obsahuje příliš velké množství tekutiny. V tom případě je zabalíme do alobalu a teprve poté je položíme na rošt; doba grilování se tím téměř neprodlouží.

Alobal před použitím musíme potřít tukem. A balíčky v alobalu umístíme na rošttěsně nad žhavé uhlí či popel. Chceme-li, aby grilovaná rajčata, cibule, jablka nebo hrušky měly pěknou barvu a příchuť pečeného pokrmu, fólii před koncem grilování rozevřeme.

Křehké grilované ovoce či zeleninu nemusíme do hliníkové fólie jenom balit, můžeme je položit na rošt potažený alobalem; přitom jej rovněž musíme potřít tukem. Existují také alobalové misky různých velikostí v nichž se potraviny dají šetrně ugrilovat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář