Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co všechno se dá grilovat?

18. 10. 2007

Téměř všechno. Na prvním místě našeho zájmu však stojí maso, a to všechny jeho druhy, počínaje vepřovým, telecím, hovězím, zvěřinou a grilováním celých pečení, kýt, hřbetů, svíčkové a panenek. Stejně dobře můžeme grilovat jednotlivé plátky, medailonky a pochopitelně také uzenky, párky, klobásy a různé speciality z mletého masa. Přímo ideální ke grilování na rožni je drůbež, vcelku i porcovaná. Ryby lze grilovat rozporcované, ale malé druhy můžeme klást na rošt v celku.

Také zelenina a ovoce je vhodné. Ke grilování jsou vhodné zejména brambory, houby, rajčata, papriky, ale také cibule, česnek, lilky, cukety a kukuřice jako nejoblíbenější pochoutky vegetariánských přívrženců grilování. Ovoce jako banány, ananas, jablka, hrušky představují vynikající přílohy k masu, ale také originální deserty.