Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na zahradním grilu

24. 7. 2006

Patříte-li k začátečníkům, lze předpokládat, že budete začínat s jednoduchým grilem na dřevěné uhlí.  Při nákupu dřevěného uhlí doporučuji rozlišit kusové dřevěné uhlí od briket z dřevěného uhlí. Kusové dřevěné uhlí se sice vznítí rychleji než brikety, ale má také tendenci rychleji shořet. Brikety se hůře podpalují, ale zato hoří velmi dlouho a vydávají minimální zápach a kouř. Existuje několik způsobů, ale ten nejjednodušší mám vyzkoušený. Staré noviny natrháme na kusy, z kusů papíru vytvoříme ruličky a poklademe je na rošt. Přes ně položíme suché větvičky nebo třísky, navrch narovnáme dřevěné uhlí, ale ponecháme mezi ním mezery pro přístup vzduchu. Noviny zapálíme a až se oheň rozhoří, přidáváme další uhlí. Množství použitého uhlí záleží na druhu a množství jídla, které hodláme připravovat. Každopádně z něj však vytvoříme rovnoměrnou vrstvu, která by měla o něco přesahovat plochu jídla, které budeme grilovat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jaký gril

(Lenka Uhlířová, 3. 8. 2012 13:13)

Dobrý den,
chceme kupovat nový zahradní gril, teď jsou všude akční nabídky, určitě cheme Weber, mám na něj super reference, jen váhám mezi tím na dřevěné uhlí (http://www.grilykrby.cz/products/gril-weber-one-touch-premium-57cm-gourmet/) a plynovým (http://www.grilykrby.cz/products/gril-weber-q-120-stand-titan/). Nemáte s nimi někdo zkušenost? Jako laik vidím přednost v uhlí v tom, že jídlo víc ovoní, plynový gril se zase rychleji a hlavně jistě rozhoří. Tak teď nevím, který...

Grilování žampiónů

(NENO, 30. 5. 2010 14:38)

Velmi chutná věc jsou grilované žampióny. Platí jedna zásada, kupuji malé plody,griluju jen kloboučky a dávám je grilovat "nožkou dolu" a pak je obrátím a krásně se naplní chutnou šťávou, je to super, zkuste to.

deeebilee

(šakal, 1. 5. 2010 21:27)

ja nechci zatopit v doma chci grilovat maso
90383

podpalování grilu

(Pavel Kutilek, 5. 2. 2010 8:51)

Všem vřele doporučuji při podpalování dřevěnného uhlí i briket používat horkovzdušnou pistoli. Zapněte ji, dejte trysku na uhlí a nechte minutu běžet. Úspěch bez kouře zaručen.

grilujeme

(daniela.skulinova@seznam.cz, 11. 9. 2009 7:50)

Mám problém při podpalu,soused si stále stěžuje,že mu kouř a "zápach"vadí,prosím poraďte,jak na to,jaké dřevo nekouří,jaký podpalovač nezapáchá.Děkuju.D.

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA